Welke stormparaplu is het best?!

Stormparaplu met opdruk, bestand tegen weer en wind en leuk om te zien.

 

Men zou toch denken dat opwarming van de aarde betekent dat het warmer wordt, maar wat het meeste in het oog springt, is dat het weer extremer wordt. In een landje als het onze met zijn milde zeeklimaat merken we nu al dat we last hebben van meer wind, meer regen en vooral feller.
Zo ongeveer iedereen heeft een paraplu beschikbaar, maar de vraag is of die wel voldoen in dergelijke omstandigheden.
 
De stormparaplu
 
De techniek staat nooit stil en dus is er nagedacht over een paraplu die beter bestand is tegen extreme weersomstandigheden.
Hoe vaak gebeurt het niet dat bij de eerste en beste windvlaag de paraplu omklapt en het gehele principe van bescherming letterlijk weg gevaagd wordt en u laat zitten met een nat pak?
 
• Regen
De eerste taak van een paraplu is het tegenhouden van regen ( letterlijke betekenis). Dat houdt in dat het groot genoeg moet zijn en het liefst gemaakt van waterafstotend materiaal.
De vorm moet zodanig zijn dat het water niet afgevoerd wordt in de mouwen of kraag.
 
• Wind
De vorm van een paraplu is eigenlijk best onhandig als het gaat om windbeheersing, maar er zijn voorbeeldvormen in natuur en techniek, die nou eenmaal beter daarmee omgaan.( vleugel)
Tevens moet materiaal en constructie bestand zijn tegen deze extra krachten.
 
Compromis
 
Een goede stormparaplu is een compromis tussen beide beschermende onderdelen, want kleinere modellen zullen minder wind vangen, maar wel meer regen doorlaten; grotere modellen houden daarentegen meer regen tegen, maar pakken dan weer meer wind.
Grote paraplu’s zullen over het algemeen wat duurder zijn, omdat men meer aandacht moet besteden aan materiaal en stevigheid, terwijl de kleinere wat makkelijker hanteerbaar zijn en goedkoper.
 
De Impliva STORMaxi aerodynamische stormparaplu
 
In een recente test van het populaire >> consumentenprogramma Kassa ( voor de vara volledige uitslag ) << kwam deze paraplu eruit als een goede middenmoter met een toch heel respectabele 6,9 als score. Gemakkelijk in de omgang, uitstekend bestand tegen een stormwind, maar het droog blijven is een beetje een probleem. Door de vleugelvorm is het zicht naar voren echter prima en dat verhoogt dan weer de veiligheid.
 
Het bedrukken van de paraplu
 
Het materiaal en de specifieke vorm van dit model maakt het een heel geschikt project om te bedrukken, bijvoorbeeld als reclame- uiting, merkherkenning of als kunst- of persoonlijke statement. 
 
>> Stormparaplu123.nl << biedt u alle informatie over hoe dat in zijn werk gaat en hoe u deze paraplu kunt bestellen.
 
Een paraplu is geen overbodige luxe in ons land en met de toename van echt pittige buien tot storm aan toe, mag het model best wat steviger in zijn schoenen staan. Met een Impliva stormparaplu laat u zich niet kennen in een beetje wind en als het een interessante opdruk heeft, trekt u ook nog eens aandacht.
 
03-10-2016